Brasov Informatii Turistice, Imagini, Cazare

Orasul Brasov este usor accesibil aflandu-se pe traseul coridorului 4 European si al drumului national DN1. Aceasta localitate este un important punct de atractie turistica datorita istoriei bogate si diversitatii culturale din aceasta zona. Fiind atestat documentar pentru prima data in anul 1234 sub denumirea de Corona sau Brasso, avea o populatie formata din negustori si mestesugari sasi. Nucleul acestei comunitati era biserica Sfanta Maria care astazi poarta denumirea Biserica Neagra. Dupa ce in anul 1421 a fost devastat de invazia turca au inceput lucrarile de fortificare a orasului devenind astfel o puternica cetate din zona Transilvaniei. Ioan de Hunedoara, voievod al Transilvaniei in 1441 continua imbunatatirea sistemului de aparare, lucru care are un efect benefic asupra prosperitatii economice a cetatii. Cu ajutorul experientei cavalerilor teutoni se ridica fortificatii impresionante cum ar fi Fortul de pe dealul Straja, Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Postavarilor si mai apoi Bastionul Aurarilor si Bastionul Curelarilor.Tot sub atenta indrumare a  cavalerilor teutoni se construiesc cetati sau se fortifica biserici in toata regiunea Transilvaniei.

Relieful din aceasta zona: Munte
Ce poti face in Brasov: alpinism, clubbing, gratar, inot, parapanta, picnic, plimbari cu bicicleta, plimbari in parc, restaurante traditionale, shopping, tiroliana, trasee montane, vizionare filme si spectacole, vizita biserici si manastiri, vizita case memoriale, vizita cetati, vizita monumente istorice, vizita muzee, vizita vestigii istorice

Incepand cu anul 1857 se fac modificari care asigura tranzitia Brasovului de la statutul de oras medieval la cel de urbe moderna. Au fost demolate numeroase porti si bastioane (Bastionul Aurarilor si Bastionul Curelarilor) pentru a fi extins orasul si se construiesc numeroase cladiri publice, scoli si parcuri. De-a lungul vremurilor orasul Brasov a avut momentele sale de glorie dar si momente grele cand populatia sa a fost supusa la grele incercari. Si totusi in ciuda istoriei zbuciumate si-a pastrat originalitatea si identitatea culturala devenind unul dintre cele mai importante orase ale tarii. Stilul architectural cu puternice influente germanice alaturi de numeroasele constructii medievale asigura orasului un aer aparte foarte apreciat de turistii romani dar si de cei straini. Brasovul este un oras complex cu multe obiective turistice care merita vizitate, iar binecunoscuta ospitalitate a localnicilor il face sa fie si mai atragator din punct de vedere turistic. Acest oras asigura multe posibilitati de petrecere a timpului liber indiferent de varsta si poate face asta tot timpul anului. Orasul Brasov este in topul oraselor turistice din Romania si orice turist ar trebuii sa-l treaca in lista lui de calatorii obligatorii.

Bastioane -  Fortificatii importante in sistemul de aparare al orasului, Bastionul Fierarilor, Bastionul Funarilor, Bastionul Graft, Bastionul Postavarilor si Bastionul Tesatorilor au fost construite intre anii 1400 – 1600 pentru a putea tine piept eventualelor invazii. Fiecare breasla avea bastionul sau si era responsabila cu apararea acestuia. Au fost echipate cu guri de tragere sau creneluri pe unde se puteau arunca pietre si smoala clocotita asupra atacatorilor.

Turnuri – Cele doua turnuri ramase in picioare astazi sunt Turnul Alb si Turnul Negru care, ca si bastionele, faceau parte din sistemul de aparare al orasului fiind legate intre ele de zidul gros si inalt al cetatii.

Tampa – Muntele Tampa la poalele caruia este situat Brasovul este un simbol al acestui oras si ofera posibilitatea unor drumetii pana pe platoul acestuia unde este situat restaurantul Panoramic. Pentru cei care nu vor sa mearga pe jos exista si o telecabina care inlesneste accesul ajungand chiar la restaurantul mai sus amintit. De sus se poate vedea orasul in toata splendoarea lui si tot platoul este un loc perfect pentru picnic.

Trenul Turistic -  Format din 2 locomotive si 3 vagoane acesta asigura turistilor o plimbare intr-o zona pitoreasca intr-o maniera retro, eleganta. Locomotivele sunt cu aburi si au o istorie bogata iar vagoanele sunt speciale, unul a apartinut casei regale si celelalte celebrului Orient Expres.

Paradisul Acvatic – Construit in 2007 este deschis atat iarna cat si vara avand 12000m2 spatiu acoperit si 12000m2 destinat sezonului estival. Cu o capacitate de 2000 de persoane, complexul dispune de :  6 piscine interioare si 2 piscine în aer liber,  tobogane cu apa,  saune, jacuzzi, grota de relaxare,  sala de fitness,  teren de fotbal acoperit,  teren de volei pe nisip,  restaurant si terase.

Parc Aventura – Acest obiectiv este destinat cu precadere turistilor care au copii existand aici numeroase trasee de catarare pe franghii special amenajate pentru acestia si o superba tiroliana peste lac care face deliciul acestora. Toate aceste activitati sunt atent supravegheate de personalul specializat care asigura siguranta copiilor.

Obiective turistice din apropierea Brasovului:

  • La 30km se afla localitatea Bran unde se poate vizita celebrul Castel Bran.
  • La 67km in localitatea Fagaras se poate vizita Cetatea Fagarasului.
  • La 17km in localitatea Rasnov se poate vizita Cetatea Rasnov.
  • La 15km se poate vizita Biserica fortificata din Codlea.
  • La 17km in localitatea Feldioara se poate vizita Cetatea Feldioara.
  • La 64km in localitatea Rupea se pot vizita ruinele Cetatii Rupea.
  • La 17km se poate vizita biserica fortificata din Prejmer.

Galerie de imagini din Brasov

Impresii despre Brasov

(adauga parerea ta despre acest obiectiv)

Zone Turistice Noi

Cetatile Ponorului
Cetatile Ponorului
Platoul Padis
Platoul Padis

Ultimele Stiri

Incepand de astazi si pana duminica, în parcul de agrement din centrul localităţii Valea Călugărească, se va desfăşura a zecea ed...
La sfarsitul lunii septembrie (27.09.2013 - 29.09.2013), pe Platoul Inima Reginei din Bran, se sarbatoreste "Ravasitul Oilor". Ace...
In perioada 31 iulie - 4 august 2013 are loc Padina Fest, singurul festival care imbina muzica si activitatile montane. Timp de 5...

Cazari Recent Adaugate

CABANELE CRISTAL
Tip cazare: Complex Turistic
Categoria: 2 stele
Zona: Platoul Padis
Cetatile Ponorului
Tip cazare: Cabana
Categoria:
Zona: Platoul Padis
Padis
Tip cazare: Popas Turistic
Categoria:
Zona: Platoul Padis