Orsova Informatii Turistice, Imagini, Cazare

Situat pe malul lacului de acumulare Portile de Fier 1 in apropierea gurii de varsare a raului Cerna in Dunare, orasul Orsova este atestat documentar de pe vremea dacilor. Ca si multe alte regiuni istorice din tara noastra a fost pe rand sub stapanire romana, maghiara, turca si austriaca abia in 1918 revenind definitiv in posesia noastra. Orasul Orsova a suferit multe transformari de-a lungul timpului dar cea mai importanta ramane stramutarea intregului asezamant cu 15 metri mai sus de nivelul apei pentru constructia lacului de acumulare Portile de Fier. De atunci si pana acum orasul s-a extins si a fost modernizat continuu devenind o zona cu un important potential turistic. La Orsova este locul unde Dunarea intra in tara si a sapat in timp un spectaculos defileu pe masura ce si-a croit drum prin Muntii Carpati. Defileul Dunarii este cel mai mare din Europa avand o lungime totala de 134 km. Pe parcursul defileului peretii inalti de stanca ingusteaza din loc in loc cursul Dunarii, contribuind astfel la frumusetea peisajelor.
Cele mai cunoscute zone de acest fel sunt Cazanele Mici si Cazanele Mari. In zona Cazanelor Mici este cea mai mica distanta intre pereti, aceasta sectiune despartind Muntii Balcani de Carpatii Romanesti. Turismul in aceasta regiune a cunoscut o crestere in ultimii ani, construindu-se multe pensiuni pentru cazarea turistilor. Principalele obiective turistice sunt bineinteles Cazanele Dunarii, la care se poate ajunge cu ajutorul vaporasului Flamingo care face curse regulate pentru vizitarea acestor. Zona Orsova este unica si pe langa peisajele fantastice gasiti aici restaurante si pensiuni unde puteti servii mancaruri traditionale pe baza de peste. Orasul si inprejurimile sale deosebite asigura turistilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Este o locatie interesanta, cu potential turistic ridicat care merita vizitata ori de cate ori se iveste ocazia.

Relieful din aceasta zona: Munte
Ce poti face in Orsova: gratar, inot, pescuit, picnic, plaja, plimbari cu barca, plimbari cu bicicleta, plimbari cu skijet, plimbari cu vaporul, plimbari pe faleza, schi nautic, restaurante traditionale, speoturism, vizita biserici si manastiri, vizita monumente istorice, vizita vestigii istorice

Cateva din locatiile ce merita vizitate:

Faimosul rege  Decebal a fost conducatorul Daciei in perioada 87-106en, timp in care Imperiul Roman cucerea aproape intreaga lume si avea intentia sa isi adauge la aceste cuceriri si taramul dacilor. A tinut piept cu vitejie ani de de zile armatelor romane dar in cele din urma a fost infrant si pentru a nu fi capturat s-a sinucis. Decebal este un simbol al poporului roman si din acest motiv in anul 1998 chipul sau a fost sculptat in stanca in zona Cazanelor Mici, fiind vizibil de pe Dunare dar si de pe soseaua ce leaga Eselnita de Dubova. Imensa sculptura pazeste parca intrarea in "Dacia Felix” si a fost amplasata aici amintind de luptele ce au avut loc pe aceste meleaguri. Vis-a-vis de Manastirea Mraconia la baza peretelui stancos de pe malul sarbesc se vede Tabula Traiana, un monument ridicat de romani in anul 103 - 105 cand au construit celebrul Pod al lui Traian peste Dunare. Este singura din cele 10 sculptate initial care mai poate fi vazuta astazi.

Pestera Ponicova este cea mai mare pestera din intregul defileu al Dunarii, galeriile ei insumand peste 1600 m. Aceasta pestera poate fi accesata de pe uscat sau de pe Dunare cu barca in functie de nivelul apei.

Cunoscuta si sub numele de Pestera Gura Ponicovei prezinta galerii pe mai multe niveluri, cele inferioare fiind active. Cea mai spectaculoase sunt Galeria Concretionara si Sala Coloanelor unde pot fi intalnite stalactite si stalagmite de diferite forme si marimi, domuri si coloane, podeaua de calcita alba, gururi, perle de caverna, draperii etc. In aceasta pestera au fost gasite schelete de ursus spelaeus (ursul de pestera) si de hiena de pestera. Pestera Ponicova se poate vizita tot timpul anului si dureaza, datorita marimii sale, in jur de 2-3 ore, insa perioada optima de vizitare este in intervalul mai – octombrie. In zona exista si alte pesteri mai mici, dintre acestea cea mai importanta fiind Pestera Veterani care poate fi si ea vizitata. Cei ce doresc sa viziteze aceste pesteri trebuie sa fie echipati corespunzator, cu cizme de cauciuc, casca de protectie, salopeta si lanterna.

Manastirea Mraconia este situata in Valea Mracunei pe malul romanesc al Dunarii, vis-a-vis de monumentul Tabula Traiana de pe malul sarb. Este accesibila turistilor din soseaua Orsova- Moldova-Noua, din apropierea comunei Ogradena Veche. Vechiul lacas de cult este asezat intr-o zona superba in apropierea Cazanelor Dunarii si ofera o priveliste fermecatoare asupra fluviului.  

A fost cunoscuta si sub denumirea : manastirea din Valea Dunarii, manastirea. din Valea Mracuna, manastirea de la Ogradena-Veche sau manastirea de la Orsova.

Manastirea Sfanta Ana datorita pozitionarii sale in varful unui deal ofera cea mai frumoasa panorama asupra orasului si imprejurimile acestuia. Aici se poate ajunge usor, din capatul orasul urcand treptele ce duc in varful dealului sau cu masina, din marginea orasului existand indicator. Drumul pe jos poate fi parcurs in maxim jumatate de ora si odata ajuns aici vei fi rasplatit cu o priveliste extraordinara care iti va taia rasuflarea. Manastirea are propria istoria pe care o puteti citii de pe o placa de pe zidul manastirii sau puteti asculta o prezentare facuta de o maicuta. Acest loc are un farmec aparte si impresioneaza orice turist cu linistea si simplitatea vietii de aici.


Galerie de imagini din Orsova

Impresii despre Orsova

(adauga parerea ta despre acest obiectiv)

Zone Turistice Noi

Cetatile Ponorului
Cetatile Ponorului
Platoul Padis
Platoul Padis

Ultimele Stiri

Incepand de astazi si pana duminica, în parcul de agrement din centrul localităţii Valea Călugărească, se va desfăşura a zecea ed...
La sfarsitul lunii septembrie (27.09.2013 - 29.09.2013), pe Platoul Inima Reginei din Bran, se sarbatoreste "Ravasitul Oilor". Ace...
In perioada 31 iulie - 4 august 2013 are loc Padina Fest, singurul festival care imbina muzica si activitatile montane. Timp de 5...

Cazari Recent Adaugate

CABANELE CRISTAL
Tip cazare: Complex Turistic
Categoria: 2 stele
Zona: Platoul Padis
Cetatile Ponorului
Tip cazare: Cabana
Categoria:
Zona: Platoul Padis
Padis
Tip cazare: Popas Turistic
Categoria:
Zona: Platoul Padis