Sibiu Informatii Turistice, Imagini, Cazare

Orasul Sibiu a fost din cele mai vechi timpuri cel mai important oras din regiunea Transilvaniei. Zona in care a fost ridicat orasul a fost locuita inca de pe vremea romanilor dar nu exista referiri in istorie decat din momentul in care a fost colonizat de sasi. Acestia au fost adusi aici pentru a proteja granitele imperiului austro-ungar de invaziile turcilor sau tatarilor. Asezarea a ajuns repede la prosperitate atragand negustorii si mestesugarii din toata zona Transilvaniei. Pentru prima data a fost atestata documentar inr-un epistola emisa de Papa Celestin al III -lea in anul 1191, sub numele de Cibinum. Dupa invazia tatara din 1241 cand a fost distrusa aproape in intregime a inceput constructia sistemului de aparare si au fost ridicate bastioane, turnuri si galerii de tragere legate intre ele de uriase ziduri care inconjurau cetatea. In urma acestor fortificatii Cetatea Sibiului a devenit un important centru comercial iar piata mare gazduia targuri la care participau negustori si mestesugari din toate regiunile vecine. Au fost construite cartiere noi odata cu evolutia numarului de locuitori iar in anul 1366 a fost declarat oras ca mai apoi in 1692 sa fie numit capitala Transilvaniei. Mai tarziu a devenit cunoscut in lume datorita oamenilor de stiinta care locuiau aici precum Franz-Joseph Müller von Reichenstein (a descoperit elementul chimic Teluriu) sau Conrad Haas (primele experimente cu rachete din lume) dar si prin modernizarea rapida, aici fiind inaugurate prima farmacie din Romania, prima linie electrica din aceasta parte a Europei, primul tetru din tara iar in 1905 a fost introdus tramvaiul electric. In perioada celui de-al doilea razboi mondial populatia de origine germana a orasului a avut de suferit, o parte din ei fiind deportati de comunisti in Siberia si multi altii emigrand in Germania mai tarziu. Majoritatea lor erau descendenti directi din primele familii de sasi care au ridicat acest oras iar exodul lor a afectat identitatea culturala a acestuia. In ziua de astazi exista totusi comunitati importante de sasi si secui care contribuie la diversitatea culturala a zonei. Traditiile si obiceiurile de aici au fost transmise din generatie in generatie si reprezinta o dovada clara a bogatei istorii transilvanene, fapt certificat si prin acordarea in 2007 a statutului de Capitala Culturala Europeana. Exista in Sibiu multe zone ramase intacte de pe vremea cand era oras medieval, care atrag astazi milioane de turisti din tara dar si de peste hotare.

Relieful din aceasta zona: Munte, Ses
Ce poti face in Sibiu: alpinism, clubbing, fotbal, gratar, plimbari cu bicicleta, plimbari cu sania trasa de cai, plimbari cu snowmobilul, plimbari in parc, sanius, restaurante traditionale, shopping, tiroliana, vizionare filme si spectacole, vizita biserici si manastiri, vizita case memoriale, vizita cetati, vizita monumente istorice, vizita muzee

Piata Mare din Sibiu a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1411 cu destinatia piata de cereale, existenta ei fiind estimata in jurul anului 1365 cand o fost ridicata a 3-a centura de fortificatii. Piata cu o lungime de 142 m si latime de 93 m a devenit centrul cetatii, aici desfasurandu-se adunarile publice, judecata diferitelor faradelegi si pedepsirea faptasilor la celebrul Stalp al Infamiei. De-a lungul timpului a suferit multe modificari fiind transformata in parc la un moment dat revenind mai apoi la forma si destinatia ei initiala. Piata Mare reprezinta inima centrului istoric al Sibiului toate cladirile de aici fiind declarate monumente istorice. In 2005 – 2006  Piata Mare a fost renovata dupa schitele originale pentru a se pastra unicitatea acestului loc istoric si poate fii vazuta in toata splendoarea ei.

Piata Mica este mai veche decat Piata Mare datand din perioada in care a fost construita a doua centura de fortificatii a orasului. Este sectionata in doua zone distincte de strada Ocnei care trece pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos. In timpul evului mediu cladirile din Piata Mica gazduiau atelierele mestesugaresti o caracteristica specifica a acestora fiind loggia de la parter unde erau etalate marfurile. Cladirile din Piata Mica prezinta acele lucarne cunoscute sub numele de "ochii sibiului”  si toate sunt declarate monumente istorice.

Piata Huet este cea mai veche piata din Sibiu datand din timpul primelor fortificatii ale orasului. In centrul acesteia se afla Biserica Evanghelica, una dintre cele mai impresionante cladiri gotice din Transilvania. Tot in Piata Huet in curtea de la nr. 2 se afla o portiune de 30 m din primul zid de aparare construit in 1300, care a fost pastrat in forma initiala.

Biserica Evanghelica a fost construita la inceputul secolului 14 pe locul unei biserici in ruine care data din sec 12. Cladirea construita in stilul gotic domina Sibiul cu turnul sau de 73,34 m înaltime, fiind al doilea turn cu ceas ca vechime din România. Turnul este dotat si cu un punct de observare care ofera o priveliste superba asupra orasului. Acesta este situat la inaltimea de 55m si poate fi vizitat urcand cele 192 de trepte pana in zona celor 4 turnulete. Biserica Evanghelica detine obiecte de o valoare istorica inestimabila, doar o parte din acestea fiind accesibile turistilor.

Turnurile si Bastioanele din Sibiu fac parte din vechile fortificatii ale cetatii avand un rol important in sistemul de aparare al acesteia. In evul mediu existau 39 de turnuri si 5 bastioane care asigurau siguranta cetatii Sibiului fiecare primind numele breslei care il apara. In ziua de astazi au mai ramas doar 9 turnuri (Turnul Olarilor, Turnul Pielarilor, Turnul Scarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul Sfatului, Turnul Dulgherilor, Turnul Pulberariei, Turnul Gros, Turnul de poarta) si 2 bastioane; Bastionul Soldisch(Mercenarilor) si Bastionul Haller. Mare parte din acestea se pot vizita impreuna cu zidurile de aparare care fac legatura intre ele.
Galerie de imagini din Sibiu

Impresii despre Sibiu

(adauga parerea ta despre acest obiectiv)

Zone Turistice Noi

Cetatile Ponorului
Cetatile Ponorului
Platoul Padis
Platoul Padis

Ultimele Stiri

Incepand de astazi si pana duminica, în parcul de agrement din centrul localităţii Valea Călugărească, se va desfăşura a zecea ed...
La sfarsitul lunii septembrie (27.09.2013 - 29.09.2013), pe Platoul Inima Reginei din Bran, se sarbatoreste "Ravasitul Oilor". Ace...
In perioada 31 iulie - 4 august 2013 are loc Padina Fest, singurul festival care imbina muzica si activitatile montane. Timp de 5...

Cazari Recent Adaugate

CABANELE CRISTAL
Tip cazare: Complex Turistic
Categoria: 2 stele
Zona: Platoul Padis
Cetatile Ponorului
Tip cazare: Cabana
Categoria:
Zona: Platoul Padis
Padis
Tip cazare: Popas Turistic
Categoria:
Zona: Platoul Padis