Vatra Dornei Informatii Turistice, Imagini, Cazare

Statiunea Vatra Dornei este situata intr-o zona de o frumusete rara, in Depresiunea Dornelor, la confluenta Bistritei Aurii cu apele Dornei. Cu  o altitudine de 803 m si un aer bogat in aerosoli, aceasta statiune este supranumita si "Perla Bucovinei". Vatra Dornei este o statiune versatila, satisfacand toate tipurile de turisti, indiferent de varsta. Aici turistii pot practica sporturi de iarna si numeroase sporturi extreme sau se pot trata pentru diferite afectiuni, intr-un bioclimat tonic cu influenta benefica asupra sistemului nervos. Pentru acestia din urma statiunea Vatra Dornei dispune de izvoare cu apa minerala carbogazoasa, izvoare termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase si mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2. Pentru cei ce sufera de afectiuni reumatice sunt recomandate impachetarile cu namolul de turba din zona Poiana Stampei.
Pe perioada verii, in statiune se poate practica mountain-biking-ul pe numeroasele trasee disponibile.  Un traseu foarte apreciat de turistii cu ceva experienta in mountain-biking este Vatra Dornei – Rusca – Cabana Giumalau – Vf. Giumalau – Obcina Mare – Vatra Dornei cu o lungime de 4km.

Relieful din aceasta zona: Munte
Ce poti face in Vatra Dornei: alpinism, fotbal, gratar, parapanta, picnic, plimbari cu barca, plimbari cu snowmobilul, plimbari in parc, rafting, sanius, schi, restaurante traditionale, trasee montane, vizita monumente istorice

Cazare In Zona Vatra Dornei

Pentru cei ce iubesc sporturile extreme, statiunea Vatra Dornei ofera prin intermediul firmelor specializate, posibilitatea practicarii raftingului in zona Cheilor Zungreni sau un zbor cu parapanta care cu siguranta va ridica nivelul adrenalinei mult peste normal.

Daca iubiti plimbarile in aer liber in cadrul statiunii se pot inchiria ATV-uri, se pot face plimbari cu calul, sau cel mai simplu si mai sanatos, se poate merge pe unul din numeroasele trasee montane cu plecare din Vatra Dornei.

Iarna statiunea Vatra Dornei pune la dispozitia turistilor pasionati de sporturile de iarna pârtia de schi Dealu Negru, cu o lungime de 3000 m si o diferenta de nivel de 400 m, partia de schi Veverita cu o lungime de 780 m si dificultate medie, pârtia de schi Parc, de 900 m lungime, cu o diferenta de nivel de 150 m, partia Parc 2(Poienita) cu o lungime de 550 m si diferenta de nivel de doar 50 m si partia de fond Dealu Runc cu o lungime de 5000 m. Pârtia Dealu Negru, de dificultate medie, este dotata cu telescaun in timp ce partiile de schi Parc, Veverita si Parc 2 beneficiaza de teleschi si baby schi, fiind destinate schiorilor intermediari si incepatori. In parcul statiunii exista si un patinoar unde turistii de toate varstele pot petrece clipe minunate.

Aceasta statiune este una dintre cele mai frumoase statiuni balneo - climaterice din tara, situata intr-o zona incarcata de istorie, obiceiuri si traditii a Bucovinei.

Galerie de imagini din Vatra Dornei

Impresii despre Vatra Dornei

(adauga parerea ta despre acest obiectiv)

Zone Turistice Noi

Cetatile Ponorului
Cetatile Ponorului
Platoul Padis
Platoul Padis

Ultimele Stiri

Incepand de astazi si pana duminica, în parcul de agrement din centrul localităţii Valea Călugărească, se va desfăşura a zecea ed...
La sfarsitul lunii septembrie (27.09.2013 - 29.09.2013), pe Platoul Inima Reginei din Bran, se sarbatoreste "Ravasitul Oilor". Ace...
In perioada 31 iulie - 4 august 2013 are loc Padina Fest, singurul festival care imbina muzica si activitatile montane. Timp de 5...

Cazari Recent Adaugate

CABANELE CRISTAL
Tip cazare: Complex Turistic
Categoria: 2 stele
Zona: Platoul Padis
Cetatile Ponorului
Tip cazare: Cabana
Categoria:
Zona: Platoul Padis
Padis
Tip cazare: Popas Turistic
Categoria:
Zona: Platoul Padis